U Sarajevu je potpisan Memorandum o saradnji između Komercijalne banke Banja Luka i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji će doprinijeti razmjeni znanja i iskustava, ali i zajedničkom učešću u društveno korisnim projektima. Komercijalna banka a.d. Banja Luka veliku pažnju pridaje saradnji sa obrazovnim institucijama i aktivnostima u svrhu podrške razvoju i usavršavanju mladih ljudi.

Saradnja, koja je planirana na nekoliko polja: program stažiranja, gostujuća predavanja, treninzi, istraživački, diplomski i postdiplomski radovi, te društveno odgovorno poslovanje, ima za cilj sprovođenje edukativnih aktivnosti koje imaju teorijsku, praktičnu i razvojnu dimenziju, te omogućavanje diplomiranim studentima obavljanje pripravničkog rada i zaposlenja u Banci.


„Zadovoljstvo je sarađivati sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, s obzirom da je strategija Komercijalne banke Banja Luka da što više pomognemo mladim ljudima koji završavaju studije, tako da u sklopu ovog sporazuma imamo i obavezu da primimo određeni broj svršenih studenata na pripravnički rad u Banku sa mogućnošću da kasnije budu primljeni u stalni radni odnos. Ovo je sigurno jaka poruka za studente da se isplati učiti. Takođe, posebno zadovoljstvo je što ćemo u sklopu širenja na prostor Federacije BiH, kao banka čije je sjedište u Banja Luci, kroz ovu aktivnost biti podrška akademskoj zajednici i posebno Ekonomskom fakultetu u Sarajevu“, izjavio je dr Boško Mekinjić, predsjednik Upravnog odbora Komercijalne banke Banja Luka.


„Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu svojim studentima nastoji pružiti najbolje moguće uslove za sticanje znanja, kako teoretskih, tako i praktičnih. Do sada smo potpisali i realizirali saradnje sa brojnim institucijama iz privrede, samo kako bi naši studenti imali priliku dobiti širu sliku o tome kako ono što nauče u teoriji tokom studiranja zapravo funkcioniše vani, u tzv. realnom sektoru. Komercijalna banka Banja Luka je ugledna institucija, koja saradnjom sa našim Fakultetom želi dati mogućnost profesionalnog razvoja svim našim studentima, a budućim ekonomistima ove zemlje. Zadovoljstvo nam je što imamo priliku sarađivati sa velikim kompanijama i pružiti našim studentima mogućnost sticanja dodatnih znanja koja će ih sutra sigurno diferencirati na tržištu rada, u odnosu na konkurenciju“, izjavila je prof. dr Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Saradnja ove dvije institucije će biti na obostranu korist, gdje su dalji razvoj znanja i povećana mogućnost zaposlenja naročito relevantni za razvoj društva u cjelini.

 

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija