Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i Srđan Šuput direktor Komercijalne banke potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji u iznosu od 400.000,00 KM. Sredstva su namijenjena za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrede. Opština je obezbijedila depozit od 50 odsto za svaki pojedinačno odobreni kredit, te na taj način omogućila da kamatna stopa iznosi 3,4 procenta.

Riječ je o vrlo povoljnim  kreditnim  sredstvima u ukupnom fondu od 400 hiljada maraka i kamatnom  stopom od 3,4 procenta,  što je sigurno najpovoljnija kamatna stopa u regionu! Obaveza svih korisnika da na svakih 15 hiljada maraka zaposle jednog radnika, što znači da će se plasmanom kreditnih sredstava u privredu  obezbijediti   10 do 15 novih radnih mjesta.

Srđan Šuput direktor Komercijalne banke, koja je dostavila najpovoljniju ponudu za kreditiranje ovih komponenti, istice da očekuje da se za dodjelu sredstava prijavi veliki broj privrednika i poljoprivrednika i nada se  da će sva raspoloživa sredstva biti plasirana, jer su uslovi veoma povoljni. Kamata je fiksna, a rok otplate kredita je četiri godine i uz mogućnost grejs perioda

Krediti za mala i srednja preduzeća i preduzetnike će se odobravati u iznosu od 10.000 do 50.000 maraka sa rokom otplate do 48 mjeseci i sa grejs periodom od šest mjeseci koji je uračunat u rok otplate.

Krediti za poljoprivrednu proizvodnju odobravati u iznosu od 5.000 do 15.000 KM takođe sa rokom otplate do 48 mjeseci i sa grejs periodom od šeste mjeseci koji je uračunat u period otplate.

Potisivanje ovog ugovora znači početk realizacije Programa za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad za ovu godinu, odnosno komponente koja se odnosi na mikrokreditiranje malih i srednjih preduzeća, predutetnika i poljoprivrednih proizvođača.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija