Predsjednik Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd dr Vladimir Krulj i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija potpisali su ugovor o dugoročnom kreditu za Republiku Srpsku u iznosu od 50 miliona KM.

 

Ministar Tegeltija je izjavio da je riječ o zaduženju na šest godina, uz grejs period od godinu dana i kamatnu stopu od 3,8 odsto, dodavši da je ovo prvi put da Republika Srpska potpisuje ugovor sa poslovnom bankom van Bosne i Hercegovine.

 

Komercijalna banka Beograd u Republici Srpskoj posluje preko svog supsidijara Komercijalne banke Banja Luka, a sredstva iz ovog kredita odobrena su iz banke u Beogradu.

 

„Smatramo da postoji dovoljno prostora za razvoj i Komercijalne banke Banja Luka, ali i za jače prisustvo Komercijalne banke Beograd na tržištu cijele BiH. To je potreba u prvom redu da se pruži podrška privredi, a poslije u tom dijelu posla biće i javni sektor na projektima koji budu za nas interesantni", naveo je ministar Tegeltija.

 

Predsjednik UO Komercijalne banke Beograd dr Vladimir Krulj se nada da je današnje potpisivanje ovog ugovora samo jedan od projekata koji će Komercijalna banka moći da podrži, kao i da će ovakva saradnja biti nastavljena.

 

„Komercijalna banka izuzetno brzo raste, brzo gradi svoju vrednost, a u prilog tome govori i ostvaren rezultat od skoro 50 miliona evra profita za osam meseci. Ovo je i potvrda regionalne prisutnosti tamo gde su njena prirodna tržišta kao što je to Banjaluka, Republika Srpska i BiH", rekao je Vladimir Krulj.

 

Ugovor je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o zaduživanju iz jula, a Komercijalna banka bila je najpovoljniji ponuđač u procesu otvorenog postupka javne nabavke.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija