Predstavnici Komercijalne banke a.d. Banja Luka i banjalučkog Univerziteta potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji na osnovu kojeg će studentima raznih profila biti omogućena kvalitetna praksa.

 

Predsjednik Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka, Dr Boško Mekinjić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što proširuju dobru saradnju, koju su do sada imali sa Pravnim i Ekonomskim fakultetom.

- Prepoznajući potrebe tržišta, te trendove koji prate bankarski i cjelokupan finansijski sektor, uvidjeli smo da u bankama postoji potreba i za angažovanjem stručnjaka drugih profila. Ugovor koji smo potpisali sa Univerzitetom potvrđuje da u banci postoje pozicije koje ne moraju biti usko vezane za ekonomiju istakao je Mekinjić.

Naglasio je da su bankarskom sektoru potrebni i studenti elektrotehnike,informacionih tehnologija,matematičari, ali i studenti Fakulteta za bezbjednost.

- Zahvaljujući ovom ugovoru o poslovnoj saradnji biće angažovani najbolji studenti sa tih smjerova. Na taj način poslaćemo jasnu poruku svima da se isplati učiti i biti dobar student. Ovo je ta kođe i jedan vid zaustavljanja odliva mladih kadrova iz Republike Srpske i dobra poruka svima da se i na našim prostorima može dobro živjeti od svoga rada i zalaganja rekao je Mekinjić.

Nadam se da će dobar primjer naše saradnje pratiti i ostale instituci je iz finansijskog sektora - rekao je Mekinjić.

 

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin naglasio je da je jačanje saradnje sa privredom i raznim kompanijama jedno od strateških opredjeljenja te visoko školske ustanove.

- Ovo je šansa da studentima obezbijedimo adekvatnu praktičnu nastavu u Komercijalnoj banci Banjaluka. Zahvalan sam rukovodstvu banke na podršci, na prepoznavanju Univerziteta kao partnera i pomoći u realizaciji našeg strateškog cilja istakao je Gajanin. Ponovio je da praktična nastava u poslovnicama Komercijalne banke neće biti rezervisana samo za studente i diplomirane ekonomiste već i za studente i diplomce sa drugih fakulteta što je veoma značajno.

- Oni koji se dobro pokažu na praksi dobiće šansu i za nastavak angažmana u Komercijalnoj banci rekao je Gajanin.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija