Komercijalna banka Banjaluka ostvarila je u 2018. godini dobit od 2,3 miliona maraka, što je rekordan rezultat kada je njeno poslovanje u pitanju.

 

Dr Boško Mekinjić, predsjednik Uprave banke, kaže kako je Komercijalna banka Banjaluka u godini na izmaku, pored dobiti, povećala i svoje tržišno učešće, a došlo je i do rasta aktive i depozita.

 

"Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u svim segmentima poslovanja. Planovi za narednu godinu su širenje poslovne mreže na istočni dio Republike Srpske, a značajno će biti i učešće na digitalizaciji novih proizvoda. U saradnji s matičnom bankom radićemo na finansiranju zajedničkih projekata za sve klijente u mreži", kazao je Mekinjić.

 

Inače, presijecanjem vrpce danas je svečano otvorena nova centrala banke, a koja se nalazi u Jevrejskoj 69 u centru grada.

 

"Banka je preseljena u nove savremene prostorije, koje su urađene po najmodernijim standardima bankarskog poslovanja, tako da nam je izuzetno zadovoljstvo da klijente možemo dočekati na novoj adresi", kazao je Mekinjić.

 

Una Sikimić, član Nadzornog odbora Komercijalne banke Banjaluka i izvršni direktor za upravljanje rizicima matične banke u Beogradu, kazala je kako je 2018. godinu obilježila snažna sinergija na nivou grupe.

 

Ona je istakla kako Komercijalna banka Banjaluka može da računa na snažnu podršku matične banke u Beogradu, a što bi trebalo da rezultira daljim rastom tržišnog učešća u Republici Srpskoj.

 

"Ostvareno je značajno povećanje tržišnog učešća sa četiri na 5,5 procenata, što je, imajući u vidu veličine koje je trebalo postići u smislu rasta i kreditne aktivnosti i depozitnog potencijala, nešto na šta smo svi ponosni", kazala je ona.

 

Sikimićeva je dodala i da je kroz usvojene strategije i biznis planove grupe predviđeno finansiranje značajnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i BiH.

 

"Takođe, u segmentu tarifa u platnom prometu za naše klijente na nivou grupe predviđene su dodatne pogodnosti i proizvodi koji će rezultirati kako rastom štednje, tako i rastom kreditnih plasmana, ali i svih ostalih proizvoda", zaključila je ona.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija