Komercijalna banka a.d. Banja Luka je bila učesnik na 14. međunarodnom Simpozijumu o korporativnom upravljanju pod nazivom „Održivi razvoj malih ekonomija u uslovima industrijske reveolucije 4.0 - šanse i ograničenja„ .

Na temu „Odgovor bankarskog sektora na izazove industrijske revolucije 4.0 “, jedan od panelista bio je i predsjednik Uprave Komercijalne Banke ad Banja Luka Dr Boško Mekinjić. On je tom prilikom istakao da bankarski sektor Bosne i Hercegovine karakterište opšta likvidnost  zbog nedostatka kvalitetnih projekata koji bi bili fininsirani.   „Prema podacima iz prvog kvartala 2019 godine sredstva preko obavetne rezerve u Centralnoj banci BIH iznose preko 3 milijarde KM što je jasan pokazatelj da su banke prelikvidne“, naglasio je predsjednik Uprave Komercijalne Banke ad Banja Luka, koji obavlja i funkciju  predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka BiH.  Naveo je da banke u Bosni Hercegovini moraju jačati partnerstvo sa državom kroz investiranje u infrastrukturne projekte, autoputeve, energetiku, te jačati podsticaje za mala i srednja preduzeća  koji čine zmajac  privrede u svakoj ekonomiji.

Mekinjić je na Simpozijumu istakao da su vlasnici većine banaka u Bosni i Hercegovini grupacije iz inostranstva i da je to jedan od razloga zbog kojeg ovaj sektor prati digitalne trendove koji donosi finansijske inovacije,nove načine plaćanja, prvenstveno u obliku mobilnih novčanica, instant plaćanja, chat bankarstva ili virtuelnih poslovnica. „Ja sam apsolutno zagovornik modernog bankarstva, ali moramo povesti računa i o našim klijentima koji žele da dođu u banku i na tradicionalan način obave svoje transakcije“, naglasio je Mekinjić.

 

Simpozijum je u Tesliću okupio  oko 350 predstavnika najznačajnijih privrednih subjekata i institucija iz zemlje i regiona.  Panelisti i autori naučnih radova koji su eksperti iz vodećih kompanija  i univerzitetski profesori iz BiH, Srbije, Slovenije, Finske, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore,  diskutovali su o temama koje obuhvataju najznačajnija pitanja ekonomskog rasta, razvoja i uključivanja domaće privrede u globalne tokove.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija