Evropski bankarski samit održan je u Briselu  02 i 03 oktobra 2019 godine pod nazivom  „Building a positive future for Europe".

Četrdesetsedmom  zajedničkom sastanku članica Evropske bankarske federacije(EBF) prisustvovao je i dr Boško Mekinjić, predsjednik predsjednik Uprave Komercijalna banke Banja Luka, koji je i predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka Bosne i Hercegovine.

 

Ovogodišnji samit  se bavio  aktuelnim pitanjima za bankarsku industriju sa ciljem da se bliže definišu odgovori na ključne izazove, posebno u oblastima kao što su finansiranje tržišta, finansijski kriminal i pranje novca, kibernetička sigurnost i međunarodno usklađivanje bankarske regulative, uključujući Basel 4.

 

Predsjednik Uprave je učestvovao na okruglom stolu „Latest developments at national level“ i tom prilikom predstavio rezultate i stanje bankarskog sektora BiH,  perspektivama daljeg razvoja i zakonskoj regulativi koja reguliše ovu oblast. Tom prilikom je istakao da UBBIH upravo završava formiranje „bijele knjige“, koja će sadržavati svu problematiku s kojom se banke u BiH susreću u radu, te ponuditi prijedloge rješenja.

 

Evropski bankarski samit je vodeći događaj Evropske bankarske federacije i održava se svake godine u Briselu.  Tradicionalno,više od 300 eksperata se okuplja kako bi razgovarali o izazovima i mogućnostima bankarske industrije, razvoju dijaloga i unapređenja saradnje svih finansijskih institucija regiona, kao  i budućim trendovima na tržištu finansija.

Lokacije ekspozitura i bankomata

Pronađite na interaktivnoj mapi Vama najbližu poslovnicu ili bankomat Banke Poštanska štedionica, kao i radno vrijeme poslovnica.

Pretraga lokacija